Historia

Uskomme, että lapset on luotu liikkumaan ja ulkoilemaan. Jo 70 vuoden ajan olemme työskennelleet tämän asian puolesta.

Me haluamme, että lapset voivat liikkua ja leikkiä ulkona säätilasta riippumatta: auringossa, sateessa, lumessa, jäällä, hiekalla ja kurassa. Aina turvallisesti ja mukavasti. Tästä ajatuksesta olemme luoneet perusarvomme, jotka ohjaavat jokaisen tuotteemme suunnittelua: toiminnallisuus, turvallisuus, luotettavuus ja innovatiivisuus. Niitä arvioi maailman rehellisin ja säälimättömin testaustiimi: lapset!

Reima syntyi, kun sodan ajaksi Kankaanpäähän turvaan siirretty Pallo-Paita Oy:n tehdas siirrettiin takaisin Helsinkiin. Kankaanpäähän jäi osaavaa henkilökuntaa, ja niin alettiin vuonna 1944 valmistaa naisten työtakkeja. Materiaalina käytettiin puolustusvoimilta ostettuja lumipukuja ja USA:n armeijan ylijäämätelttoja. Rakennettiin uusi tehdas, joka aloitti toimintansa vuotta myöhemmin Kankama Oy:nä. Pian keskityttiin lastenvaatteisiin sekä ulkoilu-, retkeily- ja urheiluasusteisiin. Tavoitteena oli kehittää teollisesti valmistetut lastenvaatteet hinta-laatusuhteeltaan niin hyviksi, että niiden käyttö yleistyisi myös maaseudulla. Toisin sanoen, tavoitteena oli tarjota vapautta liikkua ulkona, säässä kuin säässä, jo vuonna 1944!

Nykyisin Reima Oy:n osake-enemmistön omistaa kansainvälinen sjoitusyhtiö The Riverside Company. Toimiva johto on mukana yhtiössä osakkaina. Henkilökuntaa on Suomessa Tampereella ja Vantaalla yhteensä n. 100 ja ulkomailla n. 120. Reima Oy:n liikevaihto vuonna 2014 oli noin 75,4 miljoonaa euroa. Yhtiön tärkeimpiä vientimaita ovat Pohjoismaat, Venäjä ja Sveitsi.

Olemme koonneet kuvia historiamme varrelta Pinterestiin, tee kanssamme hauska aikamatka!