Hoito-ohjeita

Reima™-tuotteet ovat helppohoitoisia. Likaa hylkivinä ne eivät tarvitse pesua niin usein kuin tavalliset vaatteet. Suihkuta tai pyyhi likaantunut asu puhtaaksi. Tarvittaessa voit myös pestä asun nurin käännettynä pesukoneessa valkaisuaineettomalla pesuaineella. Älä käytä huuhteluainetta, sillä se laskee materiaalin hengittävyyttä merkittävästi ja kuluttaa likaa hylkivää pintakäsittelyä.

Asu kuivuu nopeasti huoneenlämmössä. Rumpukuivaussymbolilla merkityt tuotteet voi kuivata myös kuivausrummussa tai kuivauskaapissa matalassa lämpötilassa. Vältä pyykin liottamista ja muista myös nostaa vaatteet heti pesun jälkeen kuivumaan. Koska vaaleat värit on usein vaikea saada puhtaaksi, olisi huolehdittava siitä, ettei lika pääse pinttymään. Jos tuotteisiin tulee vaikeita tahroja, voidaan käyttää tahranpoistoaineita ja pestä tuote siinä tapauksessa oikeinpäin, jolloin myös lika irtoaa paremmin.

Usein kysyttyä

Lapsen pukeminen

Paljonko kasvunvaraa lasten vaatteisiin kannattaa ostaa?

Tuotteemme on mitoitettu siten, että lapsen ollessa vaatteen koon pituinen (koko 104 = 104 cm) niissä olisi vielä sesongin vaatima kasvunvara, eli syksyllä ostettu haalari mahtuisi ylle koko talven. Haalari on sopivan mittainen, kun lapsen kyykistyessä selkään jää vielä hieman väljyyttä. Hihat ovat tarpeeksi pitkät, kun ranteet eivät paljastu lapsen nostaessa kädet ylös. Ruumiinrakenteen mukaan voi olla syytä valita lapsen pituuteen perustuvaa senttikokoa isompi tai pienempi vaate, mutta jos valitsee isomman, on syytä tutkia vaatteen säätömahdollisuudet. Jotta lahkeet eivät kuluisi, kannattaa housujen liika pituus koota nilkkoihin kiristysnyörillä ja haalarin vyötärö säätää juuri sopivaksi.

Kuinka kylmässä Reimatec®-asuilla tarkenee?

Tähän kysymykseen on mahdoton vastata tarkasti, sillä lasten, kuten aikuistenkin, lämpöviihtyvyydessä on suuria yksilöllisiä eroja. Kerrospukeutuminen on osoittautunut toimivimmaksi ratkaisuksi kylmissä olosuhteissa. Kerrospukeutumisella tarkoitetaan yleensä kolmea pääkerrosta; alusvaatetusta, välivaatetusta ja varsinaista kylmältä suojaavaa kuorivaatetta. Alus- ja välikerroksia voidaan lisätä ja vähentää sääolosuhteiden ja lapsen aktiivisuuden mukaan.
Lämpöä eristävän ominaisuutensa lisäksi Reimatec®-asu hengittää, suojaa tuulelta ja estää ulkopuolisen kosteuden pääsyn sisempiin vaatekerroksiin. Asun pitää olla oikean kokoinen, jolloin se ei purista kasaan sisempiä kerroksia, sillä vaatetuksen lämpimyys perustuu ihon ja vaatteiden välissä olevan liikkumattoman ilman määrään.

Mainostatte vedenpitävästä ja hengittävästä materiaalista tehtyjä asuja. Mitä se “hengittäminen” tarkoittaa?

Vaunuissa oleskelevat vauvat tulevat hyvin toimeen ilman vedenpitäviä asusteita. Kun lapsi jo liikkuu itse, kannattaa ainakin ulkovaatteiden alaosan olla vedenpitävää materiaalia. Myös lahkeiden ja haarasauman on hyvä olla vedenpitävät. Mutta koska märkä iho viilentyy jopa 20 kertaa nopeammin kuin kuiva, ovat parhaat vedenpitävät materiaalit myös hengittäviä. Iholle liikunnan aikana syntyvä kosteus pääsee haihtumaan niistä kankaan pienten huokosten läpi ulos eikä jää kylmettämään lasta.

Tuotteiden hoito

Saamani vaatteen hoitolappu on leikattu irti. Miten pesen sen?

Useimmat Reima®-asut voi pestä koneessa 40 asteessa. Uimapukumateriaalia muistuttavasta kankaasta tehdyt aurinkosuoja-asut vaativat hienopesun ja villaväliasut villapesun. Kangas säilyy hyvänä, kun käännät vaatteen nurin ja suljet vetoketjut ja tarrat. Jotta värit eivät sekoittuisi, älä liota pyykkiä. Pese vaatteet toisten samanväristen kanssa ja käytä pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Vältä huuhteluaineen käyttöä, sillä se voi haitata kankaan mahdollisia toiminnallisia ominaisuuksia kuten hengittävyyttä. Asua ei tarvitse silittää, kun sen ripustaa heti suoraksi kuivumaan. Useimmat materiaalit kuivuvat hyvin huoneenlämmössä. Hanskat ja rukkaset kannattaa kääntää kokonaan nurin kuivumisen nopeuttamiseksi.

Voiko Reimatec®-tuotteita kuivata kuivauskaapissa tai kuivausrummussa?

Reimatec®-asut on valmistettu rumpukuivausta kestävästä materiaalista ja niissä on merkki. Materiaalin sisäpinnan erikoiskäsittely on tehty kestämään kuivauskaapin tai kuivausrummun alimman lämpötilan (40° C).

Voiko Reimatec® -kankaiden puhdistamisessa käyttää tahranpoistoaineita?

Reimatec® -kankaat kestävät tahrasuoloja ja tarhanpoistoaineita. Tahranpoistoaineella kannattaa kuitenkin käsitellä ainoastaan likaantuneet kohdat, sillä osa aineista on melko voimakkaita ja liian suuri annostus saattaa vaalentaa värejä. Liuottimet, kuten asetoni tai kynsilakanpoistoaine, eivät tekokuituiselle Reimatec® -kankaalle kuitenkaan sovi.

Voiko Reimatec®-kankaille käyttää aineita, joilla parannetaan vedenhylkivyyttä?

Kyllä voi. Reimatec®-kankaan pinnassa on vettä ja likaa hylkivä viimeistys, joka estää vesipisaroiden tarttumisen kankaan pintaan tai imeytymisen kankaaseen. Viimeistyskäsittely vähentää myös lian tarttumista kankaaseen. Tämä viimeistys on kuitenkin ainoastaan kankaan pinnassa ja se kuluu pesujen myötä. Kankaan vedenhylkivyyttä voi parantaa kaupoissa myytävillä viimeistysaineilla. Ainetta ostaessa on huolehdittava, ettei se sisällä silikonia ja sopii hengittäville tekstiilimateriaaleille.

Tuotteiden laatu

Ovatko Reimatec®-asut täysin vedenpitäviä?

Vedenpitävä materiaali ei tarkoita samaa kuin täysin vedenpitävä vaate. Reimatec®-materiaali itsessään on vedenpitävä, samoin kuin Reimatec®-tuotteiden teipatut saumatkin. Ne täyttävät vedenpitäväksi luokiteltavan materiaalin vaatimukset loistavasti, sillä tutkimuksissa saatu kankaan vedenpitävyyttä määrittävä vesipilariarvo ylittää jopa 10 000 mm (suojavaatestandardin mukaan sadevaatteen vedenpitävyysraja on 1 300 millin vedenpaine, ja 4 000 millin pitäisi asiantuntijoiden mukaan riittää jo istumiseen sateella). Vaikka ulkoiluasun materiaali olisi täysin vedenpitävä, joitakin määriä kosteutta voi tästä huolimatta päästä vaatteiden sisään lahkeen- ja hihansuista sekä kaula-aukosta. Myöskään vetoketju ei ole vedenpitävä, joten vetoketjun päällä sijaitseva suojalista kannattaa pitää aina suljettuna.

Pitäväkö Reimatec®-rukkaset vettä?

Kämmenvahvikkeella varustetut Reimatec®+ -rukkaset ovat vedenpitävät. Niissä on päälliskankaan ja vuorin välissä vedenpitävä, hengittävä kalvopussi. Jos hiljattain ostettu rukkanen vuotaa, se on syytä palauttaa takaisin ostopaikkaan - välikalvossa saattaa olla vikaa.
Vauvojen vetoketjulliset Reimatec®-kintaat on valmistettu vedenpitävästä materiaalista. Rukkasen pieni koko asettaa kuitenkin haasteita tuotannossa, joten niissä ei ole välikalvoa eikä niiden saumoja ole teipattu. Vesi voi päästä läpi myös vetoketjusta, joten oikein märkiin vesileikkeihin on syytä pukea rukkasten päälle kurarukkaset.

Miksi Reimatec®-haalareiden vyötärösaumaa ei ole teipattu, kuten muita Reimatec®-asujen saumoja?

Reima® asettaa Reimatec® -tuotteille korkeat laatuvaatimukset, joihin sisältyvät muun muassa saumateippausten toimivuudelle ja kestävyydelle asetetut tavoitteet. Teippaamattomaan vyötärörakenteeseen on päädytty, koska vyötärösauman teippausta ei ole voitu toteuttaa laatuvaatimuksiamme vastaavalla tavalla.
Teippaamaton vyötärörakenne on käytettävyyden kannalta parempi ratkaisu kuin teipattu vyötärösauma. Teipattu sauma on jäykkä, jolloin vyötärön säädettävyys lapsen yksilöllisen rakenteen mukaan kärsii, samoin kuin vaatteen istuvuus. Käyttömukavuuden lisäksi oikea istuvuus pidentää myös haalarin elinikää vähentäen esim. lahkeiden kulumista. Liian pitkälle ulottuvat lahkeet voivat ulkoleikkien tuoksinassa ajautua kenkien alle ja kulua puhki nopeasti.
Samantyyppisiä ratkaisuja on tehty tuotekohtaisesti myös kauluksen kiinnityssauman suhteen. Joissakin Reimatec® -tuotteissa kauluksen kiinnityssauma on jätetty teippaamatta, jotta vältettäisiin epämiellyttävän jäykkä ja toimimaton kaulusrakenne.

Lapseni vedenpitävään haalariin on tullut repeämä tai reikä ja haluaisin paikata sen vielä käyttökuntoon. Mitä teen? Saanko teiltä esim. paikkamateriaalia?

Lähetämme mielellämme vedenpitävän tarrapaikkalapun rikkoontuneeseen Reima®-vaatteeseen, joka on ollut käytössä alle vuoden. Tarvitsemme tällöin tuotteesta kuvan. Kaikkia värejä ei ole paikkalapuissa tarjolla, joten lähetämme lähimmän mahdollisen värin.

Juuri ostamassani uudessa ulkoiluasussa on erilainen Play Layers® -nepparinauha kuin aiemmin ostamassani väliasussa, eikä niitä voi kiinnittää toisiinsa. Miksi nepparimallia on muutettu?

Reima Play Layers® -systeemin ensimmäisen nepparinauhan laadussa ilmeni puutteita, joten siirryimme toisen nepparimallin käyttöön. Kevään 2010 mallistosta lähtien on Play Layers® -tuotteissa ollut erilainen neppari ja myös parempi toimintavarmuus. Sitä aiempia Play Layers® -väli- ja ulkoasuja ei valitettavasti voi liittää uusiin malleihin. Tämä vaihdos oli kuitenkin tulevaisuutta ajatellen paras ratkaisu, ja käytämme tästä lähtien tuotteissamme vain uutta, parannettua nauhaa. Välikerroksia voi luonnollisesti käyttää myös ilman nepparikiinnitystä.

Haluaisin palauttaa ostamani ja vialliseksi osoittautuneen tuotteen teille. Kuinka kauan palautusten käsittely kestää?

Reklamaatiotapauksissa tulee ensisijaisesti kääntyä sen liikkeen puoleen, josta tuote on ostettu (ostokuitti olisi toivottavaa olla mukana). Liikkeessä tuote ja vian laatu arvioidaan paikan päällä ja siitä tehdään virallinen reklamaatioilmoitus. Yleisesti asiakaspalautuspaketit liikkuvat postitse 2. luokassa. Palautusten käsittelyaika Reimalla on keskimäärin noin viikko. Tutkimme palautukset saapumisjärjestyksessä ja otamme yhteyttä heti kun asia on käsitelty. Tavoitteenamme on mahdollisimman pikainen käsittely.