vastuullisuus

Ansvar

Allt vi gör måste följa gällande lagar och regler, även på miljöområdet. Detta krav ställer vi även på våra underleverantörer. Myndigheterna i varje berört land bevakar naturligtvis också tillverkningen och dess påverkan på miljön. Att vi på Reima utvecklar och designar alla våra produkter själva ger oss en unik möjlighet att verka för en hållbar utveckling och värna om miljön.
 

Hållbar design

Ur miljösynpunkt är det viktigt att göra produkterna så hållbara som möjligt. Alla material vi väljer ut testas avseende slitstyrka under minst sex månader. De går igenom omfattande labbtester innan de godkänns för tillverkning. Varje parti stickprovstestas för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Dessutom satsar vi hårt på att skapa tidlös design som står pall för tidens gång och som går bortom flyktiga trender.
 

Slitstyrka och funktionalitet

Genom att välja designlösningar och material med stor omsorg kan vi minska den miljöpåverkan som orsakas av klädtvätt och skötsel/vård av våra produkter. Detta gör vi främst genom att använda smutsavvisande, lättskötta material som kräver minimalt med vatten och tvättmedel. Vi ser också till att ge information och råd till våra kunder beträffande det bästa och mest miljövänliga sättet att sköta produkterna från Reima®. Vid mindre hål, revor eller utslitna delar av plaggen rekommenderar vi till exempel alltid att laga istället för att slänga plaggen. Många av våra återförsäljare erbjuder nya fothällor kostnadsfritt om de gamla slits ut. Vi skickar även ut tyglappar och annat reparationsmaterial till våra kunder om de hellre vill laga sina Reima-kläder på egen hand.
 

Återvinning

Att samla in, återvinna och återanvända gamla produkter på ett strukturerat sätt är ett utmanande och dyrt arbete för klädindustrin. I Reimas fall åstadkoms detta ofta på naturlig väg, genom att kläderna "går i arv" från barn som växt ur dem till mindre barn, inom familjer, släkter, mellan vänner eller på loppmarknader.