Reimatec®+ vann Testfaktas stora overalltest

Det oberoende test- och researchföretaget Testfakta har inför höstsäsongen 2011 testat och jämfört vinteroveraller för barn från diverse tillverkare. Testet visade att overallerna Reimatec®+ var överlägsna när det gäller slitstyrka – och även var bäst totalt sett (Vi Föräldrar 11/2011).

Testfaktas stora test av säsongens vinteroveraller uppmäter och jämför plaggens vattentäthet, slitagetålighet, rivstyrka, andningsförmåga och hur väl de anpassar sig efter kroppen. Skötsel och säkerhet ingår också som mätvärden i testet.

Reimatec-seriens mest slitstarka overall, Reimatec®+, fick högsta sammanlagda poäng i testet. Overallens nederdel är tillverkad i Reimas eget Duraplus®, ett extremt slitstarkt material. Materialen både upptill och nedtill är vattenavvisande och andas – dessutom är sömmarna tejpade för att stänga ute fukt och väta. Reimatec®+ fick även höga betyg när det gäller förmågan att anpassa sig efter kroppen. Overallen är med andra ord inte bara hållbar, utan även bekväm att ha på sig.

– Vinteroverallen är barnens viktigaste ytterplagg. De flesta föräldrar sonderar utbudet noga innan de köper overall åt sina barn, så det är inte underligt att de är intresserade av produktjämförelser på det här området. Att vi vunnit det här testet är en bekräftelse på att vi vet vad vi gör inom produktutvecklingen. Det är mycket glädjande för våra produktteam när flera års hårt arbete med finjustering av plaggens egenskaper bär frukt, säger Reimas produktchef Sari Perttunen.
 
Förra året blev Reimas Reimatec®-overaller bäst i test i en norsk jämförelse av uteoveraller. Förutom overallernas hållbarhet och kvalitet testades också innehållet av farliga kemikalier i materialen.

Testfakta
Testfakta är ett oberoende test- och researchföretag specialiserat på laboratorietester och jämförande utvärderingar av konsumentprodukter. www.testfakta.se

För mer information, kontakta:  

Riikamaria Paakkunainen, Marketing Manager
Riika.paakkunainen@reima.fi
Tel: +358 20 759 5817