vastuullisuus

Vastuullisuus

Kaikessa mitä teemme, toimimme lain ja asetusten sekä myös ympäristöä koskevien säädösten mukaan. Edellytämme samaa myös alihankkijoiltamme. Luonnollisesti myös kunkin alihankkijan kotimaan viranomaiset valvovat tuotannon lainmukaisuutta ja ympäristövaikutuksia. Kannamme erityistä vastuuta tuotteidemme suunnittelusta, sillä sen avulla voimme välillisesti vaikuttaa mahdollisimman laajasti myös ympäristön hyvinvointiin:

Suunnittelussa

Kaikki Reima Oy:n tuotteet suunnitellaan suomalaisin voimin. Mallit kaavoitetaan ja pannaan alulle Suomessa. Ympäristön kannalta järkevintä on pyrkiä tuotteiden kestävyyteen ja mahdollisimman pitkään käyttöikään. Valitut materiaalit testataan vähintään puolen vuoden ajan käyttökokeissa, ja niiden tulee läpäistä tiukat laboratoriotestit ennen tuotantoon ottamista. Jokainen tuotantoerä testataan myös pistokokein laadun varmistamiseksi.
Tuotteiden design pyritään pitämään ajattomana, jottei tuote "vanhene" pintamuodin muuttuessa.

Tuotannossa

Vaatteet ja jalkineet valmistetaan Kauko-Idässä, etupäässä Kiinassa, jonne olemme perustaneet kaksi omaa laadunvalvontayksikköä. Tunnemme tuotteidemme alkuperän tarkkaan, koska valvomme itse koko tuotantoketjua mallikappaleiden valmistuksesta aina tuotantoon ja toimituksiin asti. Tuotteiden ja uusien materiaalien käyttö- ja laboratoriotestauksista vastaa Kankaanpäässä sijaitseva laadunvalvontayksikkömme.

Varmistaaksemme tuotantotapamme kestävyyden ja lisätäksemme toiminnan läpinäkyvyyttä olemme kansainvälisen BSCI:n jäsen. BSCI:n tavoitteena on taata työolosuhteiden laatu kansainvälisessä alihankinnassa. Tehtaiden toiminta tutkitaan ja arvioidaan, jotta voidaan varmistua mm. työaikojen, työturvallisuuden ja palkkatason asianmukaisuudesta. Samalla vahvistetaan myös, ettei lapsi- ja pakkotyövoimaa käytetä.  BSCI:n osoittama puolueeton ulkopuolinen auditoija haastattelee tehtaan johdon ja tutkii työolot pistokokein.

Lue lisää aiheesta: www.bsci-eu.org

Käytön aikana

Tuotteiden käytön aikana tapahtuvaa ympäristön kuormitusta voidaan vähentää hyvän suunnittelun avulla. Ensisijaisesti tämä toteutuu valitsemalla tuotteisiin likaa hylkivät, mahdollisimman helppohoitoiset, vähän vettä ja pesuainetta vaativat materiaalit. Toinen vaikutuskanava on kuluttajan ohjeistaminen ja opastaminen tuotteen oikeanlaiseen pesuun ja huoltoon.
Ympäristölle on eduksi, jos tuotteisiin tulleet pienet viat tai kulumat korjataan, sen sijaan että tuote hylättäisiin kokonaan. Monet jälleenmyyjämme tarjoavat loppuun käytettyjen jalkalenkkien tilalle veloituksetta uudet, ja lähetämme usein myös paikkamateriaalia suoraan kuluttajalle, jos hän haluaa korjata tuotteen itse.

Käytön jälkeen

Käytettyjen tuotteiden säännönmukainen kerääminen takaisin ja hyödyntäminen uudelleen on vaatetusteollisuudelle monella tapaa haasteellista ja myös kallista. Reiman tuotteet kiertävät useimmiten luonnostaan käyttäjältä toiselle kirpputorien kautta tai ystävien kesken,kunnes ne on käytetty loppuun.