media

Media

Reiman mediapankki sisältää logo- ja kuvamateriaalia, lehdistötiedotteita sekä jälleenmyyjille suunnattua lisämateriaalia. Mediapankki on tarkoitettu lehdistölle ja Reiman yhteistyökumppaneille.
Mediapankin käyttöä varten tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka saat tilaamalla tästä.

arrow_red_small Mediapankkiin

Yhteyshenkilöt

Communications Manager 
Riikamaria Paakkunainen
riika.paakkunainen@reima.com
tel +358 50 322 8293

Kuvausnäytteet

Kuvausnäytteitä voi tiedustella PR-toimistoltamme:

Jenny Åkerfeldt 
+358 44 2797574
jenny.akerfeldt@miltton.fi

Miltton Showroom
Uudenmaankatu 4-6, FI-00120 Helsinki
Tel: +358 45 6579607
www.miltton.fi / www.milttonshowroom.fi

Lehdistötiedotteet

 • 2014

  • 15-04-2014 YLEn MOT- ohjelma on herättänyt keskustelua liittyen Reiman Tutta-tuotteiden valmistukseen Bangladeshissä.

   YLEn MOT- ohjelma on herättänyt keskustelua liittyen Reiman Tutta-tuotteiden valmistukseen Bangladeshissä. Olemme saaneet paljon kysymyksiä aiheeseen liittyen ja olemme keränneet oheen vastauksia näihin. Toivomme vastauksista olevan apua. Otamme erittäin mielellämme vastaan lisäkysymyksiä!

   Miten vaatteen hinta muodostuu ja mikä osa siitä jää Reimalle?

   - Ohjelman esimerkkipaita maksaa Suomessa 12,95 €. Tästä summasta valmistava tehdas saa noin 2,5 €. Saman summan saa myös Reima Oy (noin 2,5 €). Loppuosa tuotteen hinnasta menee veroihin sekä kaupalle. YLEn laskelma (2 senttiä / ompelija) on laskettu olettamalla, että työn osuus tehtaalle maksetusta hinnasta on 1,3 USD / paita ja yhden paidan ompeluun osallistuu 70 ompelijaa.

   - Bangladeshin minimipalkka on noin 70 USD. Käyttämämme tehtaan raportoimien tietojen mukaan aloituspalkka heillä on 86 USD ja keskipalkka 110 USD.

   - Reiman noin 200 työntekijästä noin puolet on Suomessa (Kankaanpää ja Vantaa). Tuotteiden suunnittelu, kaavoitus, ohjeistus, myynti ja markkinointi, talous ja hallinto sekä tuotannon ja logistiikan ohjaus tapahtuu kotimaassa. Tuotteet valmistetaan Kaakkois-Aasiassa. Esim. ohjelman Tutta-paidan arvoketjusta jää kotimaahan noin 75 %.


   Miten Reima varmistuu tuotannon eettisyydestä?

   - Reima Oy on valinnut Bangladeshin sopimustehtaan tarkan seulonnan jälkeen. Osallistuimme Suomen ulkoasiainministeriön Finnpartners- ohjelmaan, jonka tarkoituksena on parantaa kehittyvien maiden oloja teollisuutta kehittämällä. Tutustuimme useisiin tehtaisiin paikan päällä ja näistä parhaaksi valikoitui ohjelmassa esitelty tehdas luottettavuuden, vastuullisuuden sekä hinta-laatusuhteen perusteella.

   - Vierailemme itse kaikilla tehtaillamme säännöllisesti. YLEn kuvaamassa tehtaassa olimme käyneet viimeksi kolme viikkoa sitten (maaliskuussa 2014), sitä edeltävä vierailu paikan päällä oli kesällä 2013. Olemme lähdössä varmuuden vuoksi paikan päälle Bangladeshiin toukokuun alussa tarkistamaan työntekijöiden olot.

   - Bangladeshissa käyttämämme tehdas on Accord-auditoitu. Myös Reima on päättänyt allekirjoittaa Accord-sopimuksen, huolimatta siitä että tuotannon jatkamisesta Bangladeshissä ei ole vielä tehty päätöstä.

   Lisätietoja:
   Viestintäpäällikkö Riikamaria Paakkunainen, Reima Oy, puh. 050 322 8293


Tiedotearkisto »